» English
 

"21"

Forårsudstillingen 2008
12. april – 1. juni


Forårsudstillingen er blevet genfødt. Det er første gang Charlottenborg Fonden og Kunsthal Charlottenborg arbejder sammen om Forårsudstillingen, og de kommende Forårsudstillinger vil ikke mere ligne hinanden. I fremtiden vil vi eksperimentere med Forårsudstillingens form og skiftende jurykonstellationer som hver især vil sætte sit præg på den enkelte udstilling, og gøre den til noget helt særligt.

Til Forårsudstillingen 2008 er den internationalt kendte designer Karim Rashid, med base i New York, inviteret til at være chefkurator, og han har ligeledes været ansvarlig for udstillingens overordnede design. Karim Rashid har valgt "21" som den overordnede titel i håb om at modtage kunst der er inspireret af dette århundrede, det være sig i social, politisk, åndelig, global eller teknologisk forstand, eller i en udforskning af nye sprog, nye former, nye materialer og fremtidige abstraktioner. Nyt for i år er at man også har kunnet ansøge med mode, grafisk design og digital kunst.

I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med en præsentation af hver enkelt kunstner. Kataloget indeholder endvidere et statement og interview med Karim Rashid samt en samtale mellem Bo Nilsson og Peter Holst Henckel.

Faktuelle tal for Forårsudstillingen 2008:
Ansøgere
: 1124

 Værker antaget: 
114 

Deltagere: 
90

 Debutanter: 
68

 Køn:

 Kvinder 
53

 Mænd 
37

Chefkurator:
Karim Rashid

Jury:

Peter Holst Henckel, billedkunstner og formand for Charlottenborg Fonden
Bo Nilsson, direktør Kunsthal Charlottenborg
Claus Peder Pedersen, arkitekt og bestyrelsesmedlem i Charlottenborg Fonden
Karim Rashid, designer